Igangværende Lektion
Kursus indhold
Kursusindhold

Introduktion annoncer - den kreative del

Så kommer vi til den sektion, som du måske har set meget frem til.

Nemlig den del, som faktisk bliver synlig overfor forbrugeren. Det er her, din kreative sans skal komme i spil, eller dine samarbejdspartnere på denne front. 

Der er naturligvis ingen grænser for, hvor kreativ man kan være, men husk, det er ikke altid at desto større produktionen er, desto bedre performer annoncerne. Jeg har set videoer optaget med iPhone performe bedre end med videoproduktion til 500.000, så der er heller ikke nogen undskyldninger for, at man ikke har budgettet til at lave content, der performer. 

Det er klart, at den kreative del kræver meget af dig, som skal udforme kampagnerne, det er her, man skal overveje, hvem ens forbruger er, hvordan de vil modtage ens budskab, og hvordan man vil have, de skal huske ens virksomhed.

Tip: Brandmanual. Til tider kan det også være en fordel at have en solid brandmanual, altså en fast ramme for hvordan man bruger ens logo, farver mv. Du ser eksempelvis heller ikke Google lige pludselig bruge andre farver mv. Det er for at opretholde kendskabsgrad og altid fremstå som professionel. Desto større firmaet er, desto større og mere striks er deres designmanual også, i starten kan man sagtens nøjes med meget få afgrænsninger.

Du kan også finde mange gode værktøjer til at lave annoncer online.

Herunder får du et par værktøjer du kan bruge: 

  • Promo - videoopsætning
  • Canva - grafisk opsætning 
  • Unsplash - gratis billeder 
  • Crello - lavet til Facebook billede ads
  • Biteable - lavet til Facebook video ads
Husk også: Det er bedre at komme i gang og teste ting af, specielt hvis du er en ny virksomhed. Det er ikke en god idé at være bundet af en masse bureaukrati, hvor annoncerne skal igennem 4-5 mennesker. Det er naturligvis fint at sikre sig, at tingene har en vis standard, problemet med kreative annoncer er, at alle har en holdning og ingen i princippet ved, hvad der er det rigtige. Så det er langt bedre bare at komme i gang, end det er at bruge tid på at diskutere ord og farver. Test, test og test. Så finder du langt hurtigere ud af, hvad der virker, end hvad der ikke gør.